News

Incheiati asigurare CARGO, online!

REVIZUIRE HOTĂRÂRE ÎN GERMANIA CU PRIVIRE LA SEMIREMORCI – NU SE MAI EFECTUEAZĂ „REGRES PE AMBELE ASIGURARI“

vineri, 17 iulie 2020

Răspunderea de 50% a semiremorcilor din așa-numitele „regrese duble de asigurare” a fost revizuită în 17.07.2020 de Bundestag-ul german - revine totul la situația de dinainte de Hotărârea Curții Constituționale din Germania (BGH) din 2010?

Începând cu o hotărâre a Curții Constituționale a Germaniei (BGH) din 27.10.2010, era prevăzut ca, în cazul unui accident petrecut în Germania, în care era implicat un ansamblu cap tractor – semiremorcă, asigurarea de răspundere civilă auto a semiremorcii să preia o răspundere de 50% - indiferent de cum s-a petrecut evenimentul.

 

Începând cu 17.07.2020 intră în vigoare modificarea legii, așteptată de mult timp de mai multe părți:

 

Răspunderea pentru daunele provocate de un ansamblu auto în Germania este acum in principiu atribuită din nou vehiculului trăgător (autotractor). Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că acum nu mai este atribuită nicio răspundere remorcii / semiremorcii. Noua lege prevede in mod explicit:

 

„Dacă prin prezența semiremorcii s-a creat un risc mai mare decât în cazul în care vehiculul trăgător ar fi circulat  singur”, răspunderea legală nu îi revine vehiculului trăgător.

 

Este specificat: „Doar simpla tractarea a unei remorci/semiremorci nu se creează de regulă un risc mai mare.”

 

Ce semnifică asta pentru asigurarea dvs. RCA?

 

Rămâne un risc minim, în special în cazul unor defecțiuni tehnice, care pot fi atribuite remorcii / semiremorcii. În funcție de fiecare caz concret, acestea pot include:

  • Explozia unei anvelope a remorcii / semiremorcii
  • Nerespectarea limitării de înălțime a unui pod
  • Bucăți de gheață
  • Frâne defecte ale remorcii / semiremorcii
  • Remorcă / semiremorcă supraîncărcată (distanță de frânare mai mare)

 

Ori de câte ori un ansamblu auto provoacă daune în Germania, care nu sunt asigurate în cadrul aceluiași contract, echipa noastră de profesioniști verifică dacă remorca / semiremorca a contribuit la creșterea riscului. Astfel ne asigurăm că dauna dvs. este evaluată corect de către asigurator și că rata daunei dvs. este corect apreciată - acest lucru are un impact direct asupra primei de asigurare care trebuie plătită.

 

Prima de asigurare RCA pentru autovehiculului dvs. ar trebuie reevaluată datorită acestei modificări a legii din Germania, mai ales dacă remorcile / semiremorcile dvs. sunt tractate de terți.

 

Experții noștri auto vă vor susține pe acest subiect, analizând datele dumneavoastră, astfel încât să găsiți cea mai buna soluție.

 

Dacă încă nu vă numărăm printre clienții noștri, nu ezitați să ne contactați și să ne testați serviciile, astfel încât să plătiti prima „corectă”  la cel mai bun furnizor, fie in Germania, cat si in intreaga Europa.

Suntem disponibili cu placere!