news

Sklenitev zavarovanja blaga med prevozom s pomočjo spletnega sistema!

... nekaj, kar bi radi povedali zaradi korona krize

četrtek, 09 april 2020

Izkušnje v zadnjih tednih so nam še enkrat zelo jasno pokazale na izrednem poslovnem področju, za katerega delujemo kot specializiran zavarovalni posrednik!

Zakaj?

Naše stranke iz transportnih podjetij so lahko zadržale dobavno verigo in kako dobro jim je to uspelo! Do zdaj ni bilo ozkih grl pri dostavi in nihče se ne more pritoževati nad tem. Vse blago je bilo mogoče najti na prodajnih policah v trgovinah, morda je bilo le dva dni težko dobiti nekaj toaletnega papirja zaradi panike.

 

Različne vlade v Evropski skupnosti se srečujejo z različnimi razlogi, na primer glede na osvoboditev vožnje in počitka ter začasno nevtralizacijo prepovedi vožnje med vikendi. Naredili so vse, da v dobavni verigi ni manjkalo ... res vse?NE - pozabili so na najbolj dovzetne in najšibkejše v tej verigi, naše voznike tovornjakov! Servisna območja so zaprta, stranišča in kabine za tuširanje niso bile dostopne, zato je eden od njih dobil vtis, da je zadrževanje živali bolj regulirano, kot pa ohranjati družbo s temi ljudmi, ki ob koncu dneva kljubovalno pokrivajo naše potrebe. Ob tem so čakalne dobe na mejah trajale več ur, da bi naredili nesmiselne kontrole za nič preverjanja! Transportna podjetja komajda še prenašajo svoje tovornjake v gospodarsko sposobnost. Kljub temu, da je prišlo do nakladanja za prevoz med Italijo in Nemčijo, morate na meji Brenner upoštevati dodadtna dva dni čakanja, ki jih noben kupec ni bil pripravljen plačati.

 

Mi - Asko MZP d.o.o. - želimo izkoristiti priložnost, da se srčno zahvalimo vsem, ki so omogočili trajno življenje doma, in nas zalaga z blagom vsakodnevnih potreb. Menedžerji lastnikov, ki niso obupali, dispečerji, katerih običajni osnovni stres se je pomnožil, skladiščniki izredne predstave in vozniki, ki vozijo v težavnih okoliščinah na arteriji gospodarstva, da ohranijo vse živo. Vsem vsem hvala. Zelo smo veseli in hvaležni, da delamo na tem poslovnem področju, saj smo le majhni zobnik v stroju, ki poleg tega podpira to prilagodljivo in hvaležno linijo, mimogrede tudi Asko MZP d.o.o. je bil prisoten in dosegljiv v teh težkih časih.

 

Prosimo, še naprej ostajajte tako prilagodljivi in vsestranski kot kameleon, potem nam gre dobro!