Varstvo podatkov

Sklenitev zavarovanja blaga med prevozom s pomočjo spletnega sistema!

Predmet te izjave o varstvu podatkov

Varstvo vaših osebnih podatkov nam zelo veliko pomeni. V nadaljevanju vas seznanjamo s shranjevanjem podatkov, z vrstami podatkov, namenom njihove uporabe ter našo identiteto (glejte kolofon). Seznanjamo vas tudi s prvim prenosom in vrsto prenesenih podatkov ter z varnostnimi ukrepi.Osebni so vsi podatki, ki vsebujejo informacije o osebnih ali stvarnih razmerjih določene stranke ali stranke, ki jo je mogoče identificirati. Zraven spadajo na primer ime in priimek, e-naslov, naslov bivališča, rojstni datum ali telefonska številka.V splošnem je uporaba naše spletne strani mogoča brez navedbe osebnih podatkov. Osebni podatki na naših spletnih straneh (npr. ime in priimek, naslov ali e-naslovi) so vedno, kolikor je to mogoče, pridobljeni prostovoljno. Ti podatki ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše izrecne privolitve.Opozarjamo, da je lahko prenos podatkov prek spleta (npr. pri komunikaciji po e-pošti) varnostno pomanjkljiv. Popolno varstvo podatkov pred dostopom tretjih oseb ni mogoče.

Podatki za odstop/strežniške dnevniške datoteke

Ponudnik (oz. njegov ponudnik spletnega prostora) pridobiva podatke o vsakem dostopu do ponudbe (t. i. strežniške dnevniške datoteke). K podatkom o dostopu spadajo: ime priklicane spletne strani, datoteka, datum in čas dostopa, prenesena količina podatkov, sporočilo o uspešnem dostopu, vrsta in različica brskalnika, uporabnikov operacijski sistem, naslov posrednika (predhodno obiskana spletna stran), IP-naslov in zahtevani izvajalec.Ponudnik uporablja protokolirane podatke le za statistično vrednotenje, ki je potrebno za delovanje, varnost in optimizacijo ponudbe. Vendar si ponudnik pridržuje pravico do kasnejšega preverjanja podatkov, če zaradi konkretnih indicev obstaja utemeljen sum za nezakonito uporabo.

Vključevanje storitev in vsebin tretjih oseb

V okviru te spletne ponudbe se lahko vključijo vsebine tretjih oseb, na primer video posnetki z YouTuba, zemljevidi z Google Zemljevidov, RSS-viri ali grafike drugih spletnih strani. Pogoj za to je, da ponudniki teh vsebin (v nadaljevanju tretji ponudniki) zaznavajo IP-naslove uporabnikov. Brez IP-naslova ne morejo poslati teh vsebin brskalniku posameznega uporabnika. Za prikaz teh vsebin je zato potreben IP-naslov uporabnika. Trudimo se uporabljati izključno takšne vsebine, katerih ponudniki uporabljajo IP-naslove le za pošiljanje vsebin. Vendar ne moremo vplivati na to, ali lahko tretji ponudniki IP-naslove shranijo, na primer za statistične namene. Če smo s tem seznanjeni, s tem seznanimo tudi uporabnike.

Navezava stika

Pri navezavi stika (npr. prek kontaktnega obrazca ali e-pošte) se vaši podatki shranjujejo zaradi obdelave povpraševanja in zaradi morebitnih kasnejših vprašanj.

E-novice

Z e-novicami vas seznanjamo z našimi ponudbami in novostmi. Če želite prejemati e-novice, potrebujemo vaš veljaven e-naslov ter informacijo, da nam dovolite preveriti, ali ste lastnik navedenega e-naslova oziroma ali se njegov lastnik strinja s prejemanjem e-novic. Drugi podatki niso potrebni. Ti podatki se uporabljajo le za pošiljanje e-novic.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki omogočajo, da se na uporabnikovi sprejemni napravi (računalnik, pametni telefon ipd.) shranijo specifične informacije, ki se nanašajo na to napravo. Namenjeni so izboljšanju prijaznosti uporabe spletnih strani in s tem uporabnikom (npr. shranjevanje datotek za prijavo). Poleg tega so namenjeni zajemanju statističnih podatkov o uporabi spletnih strani in njihovi analizi za izboljšanje ponudbe. Uporabniki lahko vplivajo na uporabo piškotkov. Večina brskalnikov ponuja možnost omejevanja ali celo onemogočanja shranjevanja piškotkov. Vendar pri tem opozarjamo, da sta uporaba in zlasti njena udobnost brez piškotkov omejeni.

Številne piškotke za spletno oglaševanje lahko upravljate prek ameriške spletne strani http://www.aboutads.info/choices/ oziroma prek evropske spletne strani http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/ .Vzorec za varstvo podatkov – odvetnik Thomas Schwenke – I LAW it

Piškotki in njihova uporaba

Uporabo piškotkov na spletnih straneh opredeljuje Direktiva 2009/136/ES in Zakonu o elektronskih komunikacijah ZEKom-1/157. člen o obdelavi osebnih podatkov in varstvu zasebnosti na področju elektronskih komunikacij.

Naša spletna stran uporablja naslednje (nujno obvezne) piškotke, za katere ni potrebna privolitev in ki omogočajo funkcije, brez katerih neomejena uporaba naše spletne strani ni mogoča.

Ime piškotka:Naključna alfanumerična kombinacija (npr. d4dad6935f632ac35975e3001dc7bbe8)
Viri:Spletna stran
Namen:Ta piškotek se uporablja za vnovično prepoznavanje kupca med sejo.
Datum preteka:Seja
  
Ime piškotka:cb-enabled-SLO
Viri:Spletna stran
Namen:Ta piškotek se uporablja za shranjevanje informacije, ali je kupec prebral naše sporočilo o piškotkih, za katere ni potrebna privolitev.
Datum preteka:1 leto

Vaše pravice:

Upravičeni ste do obveščanja o vaših shranjenih osebnih podatkih in do popravka netočnih podatkov ter do blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov. Če želite informacijo o vaših shranjenih osebnih podatkih oziroma želite njihov popravek ali izbris ali imate nadaljnja vprašanja v zvezi z njihovo uporabo, se prosimo obrnite na kontaktni naslov, naveden v našem kolofonu.