news

Sklenitev zavarovanja blaga med prevozom s pomočjo spletnega sistema!

Ponarejena CMR potrdila o zavarovanju

petek, 08 februar 2019

...so na žalost trenutno veliko v obtoku.

K Vašemu zavarovanju prevozniške ali špediterske odgovornosti prejmete vsako leto od nas tudi potrdilo o zavarovanju. Nalogodajalci redno poizvedujejo po le-tem, da bi preverili, ali ima pooblaščeni špediter / pooblaščeni podprevoznik veljavno CMR zavarovanje.

 

Potrdilo o CMR zavarovanju se z drugimi dokumenti podjetja na začetku poslovanja redno pošilja naročnikom po elektronski pošti. Druga in bolj priročna možnost je, da na spletni strani podjetja omogočite prenos potrdila o zavarovanju. Tukaj ima potem VSAKDO možnost, da si dokument ogleda in si ga prenese.

 

V bližnji preteklosti smo vse pogosteje ugotovili, da prevaranti na internetu iščejo CMR potrdila o zavarovanju, ki so na voljo za prenos.

 

Najdena CMR potrdila o zavarovanju nato služijo za manipulacije za lastne goljufive namene. Ugotovili smo tudi, da je bilo CMR potrdilo o zavarovanju uporabljeno kot dokument kraje identitete, z namenom goljufije v Vašem imenu.

 

Zaradi nedavnih dogodkov vam odsvetujemo, da imate na spletni strani podjetja CMR potrdilo o zavarovanju, kjer je možnost downloada. S tem lahko aktivno zmanjšate tveganje, da postanete žrtev goljufije.

 

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na ASKO ekipo